Scouting herstart!

YES! Ondertussen zal iedereen het goede nieuws wel vernomen hebben; alle takken mogen hun activiteiten hervatten vanaf 1 februari. Maar wat houdt dit nu allemaal praktisch in? En welke regels/beperkingen gelden er?

  • Eerst en vooral mogen de Jonggidsen, Jongverkenners en Givers vanaf 7 februari terug fysieke activiteiten uitoefenen in bubbels van 10 personen. De takken zullen dan ook in kleinere bubbels worden gesplitst bij aankomst, afhankelijk van het aantal aanwezige leden. Verder mogen deze takken ook enkel buiten activiteiten doen. Indien het weer dit niet toelaat kan een activiteit geannuleerd worden, dit zal dan via de gebruikelijke Whatsapp-groepen gebeuren. Ten slotte moeten zowel leden als leiding permanent hun mondmasker ophouden.

  • De Kapoenen, Kabouters & Welpen mogen vanaf nu ook enkel activiteiten doen in bubbels van 10 personen. Net zoals de oudste takken zullen zij in kleinere bubbels gesplitst worden. Hier zijn de leden echter niet verplicht een mondmasker te dragen, alleen de leiding.

  • Er is een beperking opgelegd op het aantal hobby's dat een kind mag uitoefenen. Ze mogen maar deelnemen aan één hobby per week. Dit betekent dus dat het bijvoorbeeld niet is toegelaten om naar de Scouts en de Voetbal te gaan. We rekenen op de verantwoordelijkheid en eerlijkheid van de ouders om dit na te leven.

Ten slotte is iedereen verplicht om zich helemaal uit te leven en volop te genieten van zijn zondagmiddag. 😉


We kijken er alvast heel erg naar uit om iedereen terug te zien. Tot dan!


Een stevige linker,

De Leiding

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronatesten!

Beste leden en ouders, Met de vakantie die begonnen is komt het kamp nu wel heel erg dichtbij! Over iets meer dan een weekje is het zover en verwelkomen we jullie graag terug op onze kampweide. Helaas

Stem op ons L-budget idee!

Het L-budget, wat is dat? Het L-budget is een bedrag dat de gemeente Lanaken vrijmaakt voor recreatieve ideeën. Inwoners mogen ideeën indienen waar vervolgens op gestemd kan worden. Uiteindelijk krijg