Scoutskamp 2021: Grand-Halleux!

Yes! We kunnen dit jaar ook weer op scoutskamp gaan!

 

Maar hoe gaat het dit jaar in zijn werk? En waar gaat het scoutskamp dit jaar door? Misschien is het ook nog eens de eerste keer dat je kroost mee gaat op kamp, wat moeten ze dan allemaal meenemen?

Wel, dat vind je allemaal hier! We leggen alles één voor één uit, klik gewoon op wat je wilt weten.

Begin juli versturen we jullie ook nog een digitaal kampboekje.

Dit boekje bevat alle benodigde en praktische informatie over het kamp.

Waar en wanneer gaat het kamp door?

Het kamp gaat dit jaar door van 21 tot 31 juli!

Alle takken (buiten de kapoenen) worden op 21 juli om 10u op de kampweide verwacht. De kapoentjes kunnen op 26 juli aansluiten om 10u. Het kamp eindigt op 31 juli om 10u in de voormiddag.

 

Normaal gezien worden de kinderen met een bus terug naar de lokalen gebracht op het einde van het kamp. Jullie kunnen ze daar dan komen oppikken. Helaas is dit nog niet zeker in verband met de coronamaatregelen. Tegen de zomer laten we weten wat er beslist is!

Jullie kunnen ook direct naar de kampplaats rijden met behulp van dit waypoint of de exacte coördinaten (50.314507N, 5.917389E).

We bevinden ons dit jaar in Grand-Halleux, een deelgemeente van Vielsalm in de provincie Luik.

Met een oppervlakte van 7,5 ha is het één van onze grootste weides tot nu toe, plaats genoeg dus om te ravotten! Daarbovenop komt nog eens dat de regio nieuw voor ons is, we kunnen dus terug volop op avontuur.

Als jullie onderstaand adres ingeven op de GPS zullen jullie tot bij een kerkje geraken. Van daaruit voorzien wij bordjes met 'Scouts Neerharen' die jullie verder wijzen.

Rue Capitaine Lekeux 16, 6698 Vielsalm

Hoe schrijven we ons in?

Indien je als lid inschreven bent krijg je binnenkort een automatische uitnodiging tot betaling van het kampgeld. Pas van zodra je het kampgeld betaald hebt ben je ook effectief ingeschreven. 

Daarbuiten is het belangrijk dat we je medisch fiche ontvangen. Niet enkel voor corona, maar ook voor als er iets anders voorvalt! 

Klik op het inschrijffiguurtje links voor meer informatie.

Wat zijn de coronamaatregelen?

Jammer genoeg zijn we nog niet van Corona af. Ook dit jaar gaan we nog steeds rekening moeten houden met bepaalde zaken zoals de kampbubbels.

 

Gelukkig ziet de toekomst er voorlopig rooskleurig uit! We gaan meer mogen dan vorig jaar, en eigenlijk verschilt het niet meer veel met een normaal kamp. 

Welke regels er exact (kunnen) gelden ontdek je door op het virus te klikken!

Wat moet ik meenemen?

Is het de eerste keer dat je je kroost mee op kamp stuurt? Of ben je al een ervaren Scout/Gids maar twijfel je of je wel alles mee hebt?

Speciaal voor jou zetten we nog even alle zaken op een rijtje, kijk wat er in de rugzak zit!

Heb je nog vragen? Wat bij noodgevallen?

Heb je nog onbeantwoorde vragen over kamp? Of zit je nog met enkele twijfels? Aarzel niet om de takleider van je kind te contacteren! Op je takkenpagina of onder het tabblad Contact kan je de gegevens hiervan terugvinden.

Bij dringende zaken of noodgevallen voor/tijdens/na het kamp kan je altijd onze hoofdleider contacteren.

Bram Stouten - 0486/449823