top of page

Heropstart activiteiten -12

Beste leden en ouders,


De afgelopen drie weken hebben we een kleine pauze ingelast die gelijklopend was met de schoolvakanties. Deze beslissing was geheel uit eigen initiatief genomen en niet opgelegd door de overheid. We vonden het namelijk belangrijk dat de contacten even tot een minimum beperkt werden zodat de curve terug zou kunnen dalen.


Nu de scholen terug opgestart zijn hebben wij de situatie ook even opnieuw geëvalueerd. We vinden het belangrijk dat de jongste kinderen, die soms toch grote gevolgen ondervinden van de 'lockdown', even hun gedachten kunnen verzetten. De overheid heeft zijn richtlijnen in verband met jeugdwerking ook nog steeds niet aangepast, en blijft aanraden om jeugdwerk onder de 12 jaar door te laten gaan. Daarom zijn we uiteindelijk tot de beslissing gekomen om de activiteiten voor de drie jongste takken (kapoenen, kabouters & welpen) terug op te starten!


De activiteiten voor de kapoenen & welpen starten terug vanaf zondag 22 november. Omwille van de examens van sommige leiding starten de activiteiten van de kabouters pas weer een weekje later, namelijk op 29 november. Voor de drie oudste takken blijven de activiteiten voorlopig online doorgaan, zodra hier verandering in komt communiceren we dit duidelijk.


De activiteiten zullen zoals voorheen per bubbel georganiseerd worden, waarbij elke tak een bubbel vormt. Bij aankomst blijven de volgende regels belangrijk:

  • Ouders en leiding dragen een mondmasker

  • Leden ontsmetten hun handen

  • Leden lopen naar hun 'bubbelverzamelplaats'

  • Ouders blijven voor- en na de activiteit niet hangen en proberen afstand te bewaren

Verder zal de leiding vanaf nu ook permanent een mondmasker dragen! Leden mogen hun mondmasker gedurende de activiteit wel afzetten.


Hopelijk zien we de meeste van jullie zondag terug aan de scoutslokalen! Indien er vragen zijn kunnen jullie altijd terecht bij de takleiders.


Een stevige linker,

De Leiding


138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page