top of page

Coronatesten!

Beste leden en ouders,

Met de vakantie die begonnen is komt het kamp nu wel heel erg dichtbij! Over iets meer dan een weekje is het zover en verwelkomen we jullie graag terug op onze kampweide. Helaas zijn de coronacijfers ook terug beginnen stijgen sinds het begin van de zomervakantie. Dit heeft geleid tot het feit dat al 6 jeugdkampen zijn stopgezet door een coronabesmetting in de kampbubbel, wat duidend meer is dan vorige zomer. Het is namelijk zo dat bij één coronabesmetting de hele kampbubbel naar huis moet.

Om het zekere voor het onzekere te nemen willen we dan ook iedereen testen die mee op kamp komt. De gehele leidings- en kookploeg zullen voor hun vertrek een PCR test afnemen. We vragen dan ook aan alle leden om hetzelfde te doen vlak voor hun vertrek op kamp. Dit kan op twee manieren gebeuren:

  • Jullie nemen zelf een PCR test af in een testcentrum. Om dit te doen moet je eerst een testcode aanvragen via https://www.mijngezondheid.belgie.be/. Iedereen heeft deze zomer twee gratis PCR testcodes ter beschikking gekregen, dit is dan ook het ideale moment om ze te gebruiken! Nadat je je code hebt aangevraagd dien je een afspraak te maken in één van de testcentra. Laat de test één tot twee dagen voor vertrek uitvoeren, dan heb je je uitslag nog voor het kamp. Deze uitslag kan je dan tonen aan de takleiders bij aankomst op kamp. Wacht niet te lang met dit vast te leggen, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen per dag.

  • Indien jullie niet tot bij een testcentrum geraken bieden wij ook de optie aan om een test te laten afnemen door ons. Hierbij zullen enkele kookouders (Dokter Liesbet Stroeken en enkele andere kookouders met een verpleegkundige achtergrond) een sneltest afnemen op dinsdag 20 juli om 19u aan de scoutslokalen. We vragen hiervoor een bijdrage van €10, wat overeen komt met de aankoopprijs van de test. Gelieve een mail te sturen naar VGA@scoutsneerharen.com indien jullie een test door ons willen laten afnemen, dan kunnen we genoeg testen voorzien.

Verder blijft het natuurlijk heel belangrijk om de risico’s zo goed mogelijk te beperken! Beperk je contacten en wees eerlijk over je ziektesymptomen. Indien je in de drie dagen voor het kamp een ziektesymptoom vertoont mag je uiteraard niet mee op kamp. Dit is héél erg jammer, maar we moeten denken aan de gezondheid en het kamp van ons allemaal.

Alvast bedankt voor jullie begrip in deze beslissing. We kijken er naar uit jullie terug te zien! Tot op kamp!

Groetjes, Leiding & kookploeg

151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page