top of page

11 november

11 november 🌺


Een dag waarop we allemaal even stilstaan. Stilstaan bij het feit dat meer dan 100 jaar geleden eindelijk een einde kwam aan een vreselijke periode. Een periode waarin veel leed is gekend. Een periode die we nooit mogen vergeten en waar we uit moeten leren om te voorkomen dat zoiets ooit opnieuw zou kunnen gebeuren.


Maar voor ons als Scouts is 11 november veel meer dan dat. Het is een dag waarop wij, allemaal samen, afzakten naar onze Sint-Lambertuskerk in Neerharen. En waarom? Natuurlijk om de herdenking bij te wonen. Maar nog veel meer voor ons Guske! Want zoals hij altijd present was op onze activiteiten en evenementen, waren wij dat ook op de zijne.


Helaas is dit jaar anders. Op 4 april heeft Guske zijn laatste adem gegeven, zonder ook maar iets van afscheid te kunnen nemen. Al sinds jaar en dag, vanaf het prille begin van onze vereniging, stond hij voor ons klaar. Niks was teveel voor hem: langskomen op onze activiteiten, helpen met fuiven, vieringen geven op kamp, ... Hij was er altijd! Zelfs wanneer het in mindere periodes van de Scouts even niet goed ging door ruzies en problemen, kwam hij op als bemiddelaar om te zorgen dat de scouts bleef voortbestaan.

Eén ding is zeker, zonder Guske was Scouts Sint-Lambertus Neerharen niet wat het nu is; een bloeiende vereniging die de jeugd spel en plezier verzekert, maar ook zingeving probeert mee te geven, zoals hij dat deed. We willen hem dan ook een laatste maal bedanken uit naam van de gehele Scouts. Bedanken voor wie hij was, wat hij deed en al de steun die hij 45 jaar lang heeft gegeven. Daarom hebben we een aandenken voor hem gemaakt. Een aandenken dat symbool staat voor wat hij was en altijd zal blijven; hij is dan ook tenslotte ons erelid: Eens een Scout, Altijd een Scout!


Guske, het ga je goed!

Scouts Sint-Lambertus Neerharen ⚜


We willen hierbij ook TAP en Specialism bedanken voor hun genereuze bijdrage aan de realisatie van dit aandenken, zonder hen was dit niet mogelijk.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page